По време на офанзивата в Запорожие украинско подразделение загуби повечето от американските

...
По време на офанзивата в Запорожие украинско подразделение загуби повечето от американските
Коментари Харесай

АФП: Украинско подразделение загуби повечето си американски бойни машини Брадли в Запорожието

По време на офанзивата в Запорожие украинско подразделение загуби множеството от американските бойни машини на пехотата " Брадли ", с които разполагаше. Това заяви Агенция Франс Прес (АФП) през вчерашния ден. Според АФП бойните машини са били унищожени в региона на Орехова, оповестява ТАСС.

Според Агенция Франс Прес от девет бойни машини " Брадли ", " с които механизираното поделение разполагаше, шест бяха изцяло унищожени ". Само една от тях е съумяла да избегне всевъзможни вреди.

В отговор на въпрос на Агенция Франс Прес за резултатите от офанзивата, един от украинските военнослужещи призна, че не са реализирани огромни резултати.

В петък съветският президент Владимир Путин удостовери началото на контранастъплението на въоръжените сили на Украйна. Той означи, че Киев е хвърлил стратегическите си запаси в борба, само че офанзивата не е била сполучлива с помощта на смелостта и героизма на съветските бойци. На собствен ред президентът на Украйна Володимир Зеленски на взаимна конференция с канадския министър председател Джъстин Трюдо избегна отговор на въпрос по отношение на обстановката с контранастъплението на украинската войска.

На 10 юни Министерството на защитата на Руската федерация заяви, че въоръжените сили на Украйна са изгубили девет танка в Южнодонецкото и Запорожското направление за денонощие, от които четири танка " Леопард ", 11 бойни машини на пехотата, в това число американски " Брадли ".

Инфо: ТАСС

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР